Valinnan vapaus

Asiantuntijan blogi

Meillä tehdään uusia ihmisiä

maalis 11, 2015

Lähikunnan hyvinvointikeskus mainosti otsikon mukaisesti aikanaan. Meillä Taysissa sen sijaan autetaan syntymään uusia ihmisiä yli 5 000 joka vuosi. Voimme todeta olevamme alamme ammattilaisia. Vaativaa erikoissairaanhoitoa tarjoavana synnytyssairaalana meillä on valmius hädän tullen auttaa vauva maailmaan hyvin nopeasti aina ja kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme asiakkailtamme saadun palautteen perusteella. Tämän vuoden tammikuussa 98,6 prosenttia asiakkaistamme oli sitä mieltä, että saatu hoito oli hyvää.

Helmikuun alusta halusimme vielä parantaa palvelua ja aloimme kysyä synnyttäneiltä äideiltä heidän kokemuksiaan. Tarjoamme keskusteluapua ja tukea niitä tarvitseville kotiutumisen jälkeenkin. Osa asiakkaistamme on saanut olla myös mukana miettimässä synnytystoiminnan sujuvuutta projektissa, joka käyttää apunaan palvelumuotoilua.

Odotellessamme Taysin etupihalle nousevia uusia tiloja, joissa hoidetaan raskaana olevia, synnyttäjiä ja vastasyntyneitä, olemme keskittäneet tarmomme erilaisiin synnytyksen hoidon kehittämishaasteisiin.

Meillä kehitettiin normaalisynnyttäjien Mariski, jonka uskomme lisäävän entisestäänkin hyviä synnytyskokemuksia. Tämän matalan riskin synnytys -toimintamallin periaatteina on kunnioittaa synnytyksen normaalia etenemistä, kannustaa liikkumaan ja käyttämään omia voimavaroja sekä toimia synnytyksen hoidossa näyttöön perustuen ja perhettä kuunnellen.

Sekä synnyttäjien että henkilökunnan tyytyväisyyden lisäksi toiminta on kustannustehokasta.

Pari vuotta sitten innovoimme sairaalamme alueella toimivaan potilashotelliin Perheonni-perhehoitoyksikön. Nyt synnytyksen jälkeinen vastasyntyneen ja äidin seuranta on mahdollista hotellin tiloissa Perheonnessa tai Taysin vierihoito -osastolla, missä on tarjolla myös perhehuoneita. Lisäksi tämän vuoden aikana otamme harppauksen kohti vauvaystävällistä sairaalaa.

Meillä synnyttämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan sairaalamme synnytysyksikköön. Se onnistuu esimerkiksi torstaisin klo 15.30 tutustumiskäynnillä.

Tervetuloa Taysiin!


Sanna-Kaisa Kukko

Sanna-Kaisa Kukko

Asiantuntijahoitaja-kätilö, Tays synnytyssali

JAA VERKOSSA:

KERRO MIELIPITEESI

KOMMENTIT