Valinnan vapaus

Taysista jäi hyvä mielikuva

Vantaalainen Samira Sekkouri iloitsee, ettei häntä jätetty harvinaisen sairauden kanssa yksin.

Vantaalainen Samira Sekkouri on tyytyväinen, että vihdoinkin potilailla on mahdollisuus valita myös erikoissairaanhoidon hoitopaikka. Valinnanvapaus mahdollistaa hänen mukaansa sen, että kaikilla on oikeus valita hoitopaikka varallisuudesta riippumatta.

Samira Sekkourilla on harvinainen, autoimmuunipohjainen keskus- ja äärihermostosairaus. Se todettiin neljä vuotta sitten. Sairautta on hoidettu aiemmin toisessa yliopistosairaalassa.

Samira Sekkouri valitsi Taysin hoitopaikakseen potilastuttavan hyvän kokemuksen perusteella. Hän halusi aiempaa paremman sairaalakokemuksen ja tukea sairauteensa.

– Kuulin toiselta päiväsairaalan potilaalta hyviä kokemuksia Taysista ja lääkäri Aki Hietaharjusta, Sekkouri kertoo.

Sekkouri sai lähetteen Taysiin, jossa häntä hoidettiin neurologian 10B-osastolla. Hän sai sairauteensa muun muassa IVIG-hoitoa.

– Minua jännitti aluksi tulla Taysiin. Hoidosta jäi kuitenkin hyvä mielikuva. Minua kuunneltiin, sain tietoa sairaudesta, eikä minua jätetty yksin sairauden kanssa. Sain oikean lääkityksen ja nyt tiedän, keneen voin ottaa tarvittaessa yhteyttä.

– Taysissa ollaan erikoistuneita ja kiinnostuneita potilaiden hoidosta. Lääkärit ja hoitajat olivat ammattitaitoisia ja mahtavia. Tuntui, että täällä on oma Taysin henki. Henkilökunta oli ystävällistä ja empaattista ja myös vuorovaikutustaidoiltaan hyvää, Sekkouri kiittää.

Samira Sekkouri on niin kiitollinen saamastaan hoidosta, että aikoo tarvittaessa hakeutua uudelleenkin Taysiin. Hän ei kokenut ongelmana, että joutui itse kustantamaan matkastaan enemmän kuin matkasta lähimpään sairaalaan.

– Pääasia on saada hyvää hoitoa ja inhimillistä kohtelua, Sekkouri summaa.

Huonoja puolia hän ei käynnistään löydä, mutta yksi parantamisen kohde löytyi:

– Laboratorio oli hankala paikka ulkopaikkakuntalaisille. Laboratoriossa voisi olla näytteenottaja, joka huolehtisi ilman ajanvarausta tulleista asiakkaista, Sekkouri ehdottaa.

Kaikki tarinat ›