Valinnan vapaus

Hannu sai hyvää hoitoa Vammalan sairaalassa

Nokialainen Hannu Kokkarinen on saanut Sastamalassa sijaitsevassa Vammalan sairaalassa niin hyvää hoitoa, että luonnehtii itseään lähes Vammala-faniksi.

Pieni sairaala tuli tutuksi muutama vuosi sitten, kun Kokkarisen puoliso sairastui sydäninfarktiin. Akuutti vaihe hoidettiin Tampereella Tays Keskussairaalassa. Nokialta ei tuolloin järjestynyt jatkohoitopaikkaa, joten puoliso siirtyi toipumaan Vammalaan.

Noista ajoista jäi molemmille myönteinen kuva – ei pelkästään siksi, että Nokialta oli miellyttävä kulkea Sastamalan suuntaan, vaan myös siksi, että Vammalan sairaalassa kaikki sujui mutkattomasti.

– Koin, että se on mukava, kodikas sairaala. Ilmapiiri oli luottamusta herättävä, Hannu luonnehtii.

Hannun eturauhasen liikakasvu äityi keväällä 2016 niin pahaksi, että höyläystoimenpide TURP tuli ajankohtaiseksi. Hän toivoi pääsevänsä nimenomaan Vammalaan operoitavaksi, mutta sitä ei voitu taata. Urologisia toimenpiteitä tehdään Pirkanmaalla sekä Tays Keskussairaalassa että Vammalassa. Lääkärit ovat Taysin urologiakeskuksen lääkäreitä, jotka liikkuvat toimipisteiden välillä. Kaikki lähetteet tulevat kuitenkin nykyään Taysiin, jossa pyritään ottamaan potilaiden hoitopaikkatoive huomioon, vaikka eri sairaaloilla onkin selkeä työnjako.

Toive toteutui – ja vielä yllättävän nopeassa aikataulussa. Hannulle oli luvattu ilmoittaa leikkausaika elokuun loppuun mennessä.  Koska eläkeläisenä hän oli valmis toimenpiteeseen lyhyellä varoitusajalla, leikkausaika järjestyikin jo elokuun alkuun Vammalaan.  

Toimenpide tehtiin selkäydinpuudutuksessa, ja potilas seurasi sen etenemistä kiinnostuneena leikkaussalin isolta näytöltä.

– Mietin, että jukolauta, kyllä tekniikka voikin olla hienoa!

Hannu viipyi kolme yötä osastolla. Kipuja oli alkuun jonkin verran, mutta niiden hallintaan kiinnitettiin paljon huomiota ja särkylääkettä oli tarjolla tiuhaan. Toipuminen eteni nopeasti, eikä entisiä vaivoja ole enää.

– Se oli kaiken kaikkiaan hyvä kokemus. Henkilökunnasta paistoi ilo ja hyväntuulisuus, ja kaikki ruoanjakelusta lähtien sujui hienosti, hän kiittelee.

Kaikki tarinat ›